Beveiligingsdiensten die vérder gaan

Professionele beveiligingsdiensten

Beveiligingsdiensten

Beveiligingsdiensten: zeker geen overbodige luxe. Uw mensen, uw gebouw, uw terrein, uw spullen – hoe weet u dat ze goed beveiligd zijn? Bij Bravo Beveiliging vindt u hiervoor méér dan de beste beveiligingsdiensten. Waar anderen vaak de gevolgen aanpakken, zijn wij ze liever een stap voor. We gaan dan ook veel verder dan een beveiligingsprobleem oplossen. Ontdek hieronder hoe we bedrijfsbeveiliging inzetten.

WAT ZIJN BEVEILIGINGSDIENSTEN?

Beveiligingsdiensten zijn een pakket van maatregelen om het in en om uw gebouw of (bouw/evenementen)terrein veilig te houden. Van bewakingscamera’s en alarmopvolging tot mobiele surveillance en security hosts bij de ingang. Doel hiervan is het voorkomen, beperken of beheersbaar houden van schade.

Niet alle vormen van beveiliging zijn trouwens altijd nodig. Hieronder diepen we uit hoe dat zit.

WELKE BEVEILIGINGSDIENSTEN WANNEER?

Welke beveiligingsdiensten u nodig heeft, hangt van allerlei zaken af. Zoals:

• Wat wordt er beveiligd: gebouw, bedrijventerrein, persoon of goederen?
Vanzelfsprekend vraagt de bescherming van een gebouw of een bedrijventerrein om een andere aanpak dan de bescherming van een persoon. En ook is het een groot verschil of het om één persoon gaat of om de beveiliging van duizenden personen, bij bijvoorbeeld een evenement.

• Wat zijn de risico’s?
Welke risico’s er zijn, zegt ook iets over de vorm van beveiligingsdiensten die u kiest. Wilt u bijvoorbeeld uw opslag beschermen tegen diefstal of zijn er bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s voor medewerkers of omwonenden? Elke situatie vraagt om een eigen aanpak.

• Hoe groot zijn deze risico’s?
Het mag duidelijk zijn dat in sommige gevallen risico’s groter zijn dan in andere gevallen. Bij sommige bedrijven is er bijvoorbeeld een grotere kans dan gemiddeld op brand. En staat uw bedrijfspand in een gebied waar veel criminaliteit plaatsvindt, dan is de kans op ongewenste bezoekers wellicht ook groter.

• En wat kunnen de gevolgen zijn?
Zeker wanneer er risico’s zijn voor de veiligheid of gezondheid van personen, kunnen eventuele gevolgen groot zijn. Het is dan ook van groot belang dit soort situaties uitstekend te beveiligen.

• Verplicht de verzekeraar beveiliging, is het noodzaak of voelt het veiliger?
Soms wordt een bepaalde vorm van beveiliging door de verzekeraar verplicht. Het kan ook zo zijn dat u het zelf gewoon prettig vindt uw bezittingen te laten beveiligen. Ook dit speelt een rol bij de keuze van de beveiligingsdiensten.

VAN RISICOANALYSE NAAR BEVEILIGINGSPLAN

Graag zetten we bovenstaande vragen en antwoorden met u op een rij. Dit noemen we een risicoanalyse. Hebben we samen alles goed in beeld? Dan stellen we hiervoor een beveiligingsplan op maat op. In dat plan stoppen we alles voor het ideale plaatje: van mensen en kennis tot techniek. Zo ontstaat de best mogelijke beveiliging van uw eigendommen, gebouw of mensen. Dat geeft vertrouwen!

Op zoek naar een specialist in beveiliging in de zorg? Zoek niet verder! Wij zijn uw partner.

Wat zit er in een beveiligingsplan?

Uw beveiligingsplan bestaat uit (een combinatie van) onderstaande diensten:

1. In actie na alarm

Als buiten openingstijden het alarm van uw bedrijfspand gaat, krijgen wij dit signaal binnen. Wij sturen onze dichtstbijzijnde mobiele surveillant dan aan. Deze gaat er dan natuurlijk direct op af, in een opvallend surveillancevoertuig. Zo zijn we dus altijd snel aanwezig en hoeft u niet midden in de nacht uw bed uit en zelf op onderzoek te gaan.

Dit onderdeel van onze beveiligingsdiensten heet alarmopvolging. Hieronder vallen ook managementrapporten die u inzicht geven in aantallen en trends in alarmmeldingen. Zo ziet u eventueel patronen in plekken, tijden en soorten alarm. Of in oorzaken: van onterechte meldingen door dieren tot overlast van hangjongeren. Dat geeft u waar nodig handvatten voor extra maatregelen.

2. Rondes rijden op bedrijventerreinen

Onze mobiele surveillance rijdt rondes op bedrijventerreinen. Dat heeft 2 effecten: allereerst voelen medewerkers op het terrein zich veiliger, zo blijkt uit reacties van onze klanten. Daarnaast gaat er van onze aanwezigheid een afschrikeffect uit voor mensen die kwaad in de zin hebben. Hoe dat komt? Onze beveiligingsauto’s vallen nogal op. Net als onze duidelijk herkenbare beveiligers. Indien gewenst wordt de mobiele surveillance uitgebreid met traditionele beveiligingstaken zoals het maken van openings- en sluitronden en brand- en controleronden. Hierbij zal er worden gezorgd voor het afsluiten van ramen en deuren, het aanpakken van brandgevaarlijke situaties, het letten op (on)bevoegde aanwezigen en het letten op overige afwijkingen. Welke invulling er aan een ronde gegeven moet worden, hangt uiteraard af van de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers.

3. Veilig bemande receptie

De klassieke receptiediensten veranderen. Net als de klassieke beveiligers. Steeds vaker maken bedrijven gebruik van onze security hosts; beveiligingsmedewerkers die ook optreden als huismeester, gastheer en receptionist. Denk hierbij, naast het waken over veiligheid, aan taken als het verlenen van EHBO & BHV, het ontvangen van gasten, het aannemen en versturen van post en pakketten, het uitvoeren van administratieve werkzaamheden, het beheren van spreekruimtes en/of bedrijfsauto’s en het organiseren van catering. Wij hebben deze contactrijke experts met veiligheidsdiploma’s en onderhoudskwaliteiten voor u klaarstaan binnen het pakket aan beveiligingsdiensten.

4. Controle per camera

Ongure types die rond uw bedrijfsgebouw hangen of vernielingen? Liever denkt u er niet aan. En dat hoeft ook niet als u onze beveiligingsdiensten inschakelt. In het bijzonder als u ons laat waken via cameratoezicht en camerabewaking. 24 uur per dag, 7 dagen per week. We maken hierbij indien gewenst gebruik van zelfdenkende camera’s, ook wel Video Content Analyse (VCA) genoemd. VCA detecteert niet alleen beweging, maar ‘ziet’ ook onder andere de lengte en breedte van de veroorzaker. Zo weet de camera direct of het gaat om bijvoorbeeld een mens, een dier of een voertuig. Ook maken we gebruik van een zeer verfijnde techniek die zelfs snelheid, richting en kleur opmerkt. Check hier alles over ons cameratoezicht.

5. Uw evenement beveiligd

Houdt u een voetbalwedstrijd of evenement op uw eigen terrein of ergens anders? Wilt u ongewenst bezoek weren of op een andere manier de veiligheid en beveiliging goed geregeld hebben? Ook hiervoor staat onze afdeling evenementenbeveiliging voor u klaar. We helpen u graag met het (mee)schrijven of opmaken van een veiligheidsplan, maar ook met het verzorgen van evenementbeveiligers, EHBO’ers, verkeersregelaars en gastheren/gastdames.

Contact opnemen met Bravo Beveiliging

Wilt u meer dan iemand die een beveiligingsprobleem oplost? Zoekt u een beveiligingspartner die verder waakt dan het oog reikt? Neem vrijblijvend contact met ons op.

U krijgt bij Bravo Beveiliging één specialist als vast aanspreekpunt. Die weet alle ins en outs van uw situatie en beveiliging. Van hem ontvangt u gevraagd en ongevraagd advies.