Beveiliging in de zorg met de juiste beveiligingsdiensten

Beveiliging in de zorg

Beveiligingsdiensten in de zorg

Beveiliging in de zorg optimaal geregeld

Beveiliging in de zorg

Er is veel behoefte aan veiligheid in de zorg, maar is een fysieke beveiliger daar altijd de juiste oplossing voor? Veiligheid is een gevoel en een beleving waardoor er een bepaalde behoefte aan veiligheid ontstaat. Zeker in de zorgsector kan deze behoefte door feiten en omstandigheden fluctueren.

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van (permanente) oplossingen om het veiligheidsgevoel te vergroten. Wij bieden dus niet alleen zorgbeveiligers aan maar kijken vooral ook waarom een gevoel van onveiligheid of een onveilige situatie is ontstaan. Hierdoor kunnen wij een oplossing bieden voor de oorzaak en niet alleen voor het gevolg.

Door het uitvoeren van een vrijblijvende en kosteloze security scan gaan wij samen met uw organisatie alle risico’s in kaart brengen. Met name de zogenoemde “wat als” situaties maken wij inzichtelijk. Op het moment dat deze situaties en risico’s in beeld zijn gebracht gaan we een plan van aanpak opstellen.

In dit plan van aanpak leggen wij de voorzorgsmaatregelen om ongewenste situaties te voorkomen vast maar ook de maatregelen die getroffen dienen te worden in onvoorziene situaties. Door de juiste combinatie van mens en techniek toe te passen is de beste oplossing altijd gegarandeerd. Hierdoor wordt de veiligheid en het veiligheidsgevoel vergroot en kan er snel geschakeld worden in geval van ongewenste gebeurtenissen.

Mocht er toch een beroep worden gedaan op onze zorgbeveiligers dan staan wij 24/7 voor u klaar en kunnen wij door onze ad-hoc poule altijd snel een zorgbeveiliger op uw locatie hebben. Dit kan tijdelijke ondersteuning op bepaalde momenten zijn maar ook hele diensten.

Onze zorgbeveiligers onderscheiden zich door jarenlange ervaring in de zorg bij onze opdrachtgevers, waaronder de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), Tactus verslavingszorg, de RIBW Groep Overijssel en het Leger des Heils. Onze zorgbeveiligers beschikken over de juiste zogenoemde soft-skills, hebben een goed inlevingsvermogen en volgen structureel de volgende trainingen:

 • Het herkennen van gedragspatronen
 • De (gedrags)kenmerken van een verslaving
 • De-escalatie verbale agressie

Doordat wij veelal samen trainen met onze Opdrachtgevers kunnen we van elkaar leren en wordt er een eenheid gevormd. Vandaar onze slogan; Uw partner in veiligheid.

 

Beveiligingsdiensten in de zorg

In de zorg zijn de volgende beveiligingsdiensten een oplossing:

 • Security host
  Beveiligers die aanwezig zijn in de zorginstelling kunnen in dreigende situaties ingrijpen waar nodig. Daarnaast helpen onze gastheren graag bij vragen van cliënten of om mensen die minder valide zijn om op weg te komen.
 • Cameratoezicht
  Op afstand kunnen we toezicht houden met camera’s om dreigende situaties te constateren, om vervolgens in te kunnen grijpen. Maar zeker ook bij diefstal om achteraf te onderzoeken wie de dader is geweest.
 • Receptiediensten
  Met receptiediensten kunnen onze beveiligers, de bezoekers van een zorginstelling gastvrij en vriendelijk ontvangen. Dit zorgt voor een veilig en gastvrij eerste indruk.

We komen graag met u in contact

Wij pakken de kern (oorzaak) van uw probleem aan en bieden niet alleen een (tijdelijke) oplossing voor het gevolg daarvan.

Bij Bravo Beveiliging krijgt u één aanspreekpunt die als specialist uw belangen zal behartigen en organiseren en u van gevraagd en ongevraagd advies en informatie zal voorzien. Objectbewaking nodig?