Safe met cameratoezicht & camerabewaking

Cameratoezicht & camerabewaking

24 uur per dag en 7 dagen in de week

Hou het safe met cameratoezicht & bewaking

In geval van een automatische brandmelding of een inbraakalarm wilt u zich niet hoeven afvragen of er daadwerkelijk brand of een inbraak is in uw bedrijfspand. Net zo min wilt u nadenken over ongure types rond uw bedrijfsauto’s en gebouw. Of ongewenst bezoek bij uw voetbalwedstrijd of event. Laat Bravo Beveiliging bij deze en andere situaties waken via cameratoezicht en camerabewaking, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een geruststellend idee.

Wat is cameratoezicht & camerabewaking?

Via bewakingscamera’s een oogje in het zeil houden op een terrein of in en om een pand – dat is de functie en betekenis van cameratoezicht. Als het gaat om beschermen, praten we ook wel over camerabewaking. In de beveiligingswereld wordt ook wel de term camera surveillance gebruikt.

Mogelijke doelen voor camerabewaking

Het doel van cameratoezicht verschilt voor organisaties. Denk aan:

 • Schrik/waarschuwingseffect
 • Alarm van zelfdenkende camera’s (virtueel hek)
 • Meteen in actie komen bij brand & inbraak
 • Opnames hebben van daders bij vernieling, overlast, inbraak & meer
 • Bewijs verzamelen voor politie/rechtszaak
 • Bezoekersstromen tijdens een event beheren

Welk doel u heeft, bepaald de manier waarop u ons cameratoezicht inzet. Hieronder ontdekt u meer over de mogelijkheden.

Camera’s voor schrik/waarschuwingseffect

Wilt u ongewenst bezoek afschrikken? Dan is alleen het ophangen van een of meer camera’s soms al genoeg. Dit noemen we ook wel preventief cameratoezicht. Waar nodig kijkt u zelf achteraf de beelden. Of u laat dit door ons doen (repressief cameratoezicht). We overleggen graag wat bij u past. In ieder geval slaan we de beelden op en bewaren we die conform de wet- en regelgeving.

Eventueel dragen we de beelden over aan u, aan de politie of aan justitie.

Alarm van zelfdenkende camera’s

Wilt u dat een observant al een bericht van uw camera krijgt vóórdat er problemen ontstaan? Nieuwe techniek maakt dit mogelijk. Dit heet Video Content Analyse, kortweg VCA. VCA ziet bij beweging onder andere de lengte en breedte. En weet direct of het gaat om: een mens, een dier of een voertuig.

Ook kunnen we gebruik maken van super verfijnde techniek die zelfs de snelheid, richting en kleur signaleert.

Zelfs de plekken waar dit wel of niet mag plaatsvinden, tekenen we naar wens via een virtueel hekwerk in. Zodat de observant niet een alarmmelding krijgt als een kat of muis rondloopt, maar wél als er écht gevaar dreigt. Samen stellen we ook tijdsblokken in waarop de meldingen wel of juist niet moet plaatsvinden. Immers, op een gewone werkdag staat de camerabewaking ook aan en mogen mensen wellicht gewoon op en rond uw terrein rijden en lopen.

Bezoekersstromen beheren

Organiseert u een evenement? Dan moet u wellicht van politie of brandweer voor de veiligheid de bezoekersstromen in de gaten houden. Of u wilt zelf snel opstootjes in de kiem smoren. Ook hiervoor bieden we vormen van camerabewaking. In dit geval kunnen onze video-observanten vanuit onze commandowagen continu beelden observeren en waar nodig snel onze evenementenbeveiliging, mobiele surveillance of de politie inschakelen.

Wat zijn uw risico’s?

 • Zwervers
 • Rondhangende jongeren
 • Inbrekers
 • Brand
 • Vandalisme

Noem ons uw zorg en wij als specialist in beveiliging voor bedrijven, instellingen en particulieren bedenken samen met u de beste vorm van cameratoezicht & bewaking, maar ook camerabeveiliging.

We komen graag met u in contact over camerabeveiliging

Wij pakken de kern (oorzaak) van uw probleem aan en bieden niet alleen een (tijdelijke) oplossing voor het gevolg daarvan.

Bij Bravo Beveiliging krijgt u één aanspreekpunt voor cameratoezicht, die als specialist uw belangen zal behartigen en organiseren en u van gevraagd en ongevraagd advies en informatie zal voorzien.