Professionele receptiediensten: Vriendelijke security host ✔

Professionele receptiediensten

De eerste indruk van uw bedrijf, en die kun je maar één keer maken.

Receptiediensten: veilig visitekaartje

Andere tijden vragen om andere functies. Dat geldt zeker voor de klassieke receptionist. Moderne bedrijven zetten aan de balie nu receptiemedewerkers in met oog voor beveiliging, (brand)veiligheid en facilitaire zaken. Bravo Beveiliging heeft deze vriendelijke, gastvrije én veilige visitekaartjes voor uw bedrijf: security hosts noemen we ze.

Wat is een security host?

De toiletjuffrouw van vroeger heet tegenwoordig interieurverzorgster. Feitelijk doet deze persoon nog steeds hetzelfde werk. Bij een security host is dat wel anders. De gemiddelde receptionist deed vroeger vooral balie- en ontvangstwerk. De security host breidt dit uit met veel beveiligings- en bewakingstaken.

Drie rollen in één

Eigenlijk hebt u met ons een moderne security host die drie functies in één heeft:

 • Facilitair medewerker: voor onderhoud & orde
 • Beveiliger: voor veiligheid en beveiliging
 • Receptionist: voor klassieke ontvangsttaken en meer

Wat doen we dan?

U bepaalt natuurlijk zelf hoe breed het takenpakket van de receptiemedewerker 2.0 wordt. Denk in ieder geval aan dit en ander werk dat u moeiteloos aan de security host overdraagt:

 • Waken over veiligheid
 • Waken over gezondheid (EHBO & BHV)
 • Mensen ontvangen (van medewerkers en bezoek tot leveranciers)
 • Post en pakketten aannemen en versturen
 • Administratieve werkzaamheden
 • (Agenda) beheren van spreekruimtes
 • (Agenda) beheren van een bedrijfs/carpoolauto
 • Catering organiseren

Zo veel meer dan mensen ontvangen

De meest bekende taak is natuurlijk die van bezoekers opvangen die binnenkomen. De medewerker 2.0 doet hiervoor heel wat meer dan vroeger. Denk aan bijhouden wie er binnenkwam, voor welke medewerker de persoon kwam en hoe laat hij weer wegging. Ook legt de host bijvoorbeeld badges klaar en houdt hij camera’s in de gaten.

Gaat het om strengere beveiliging in uw bedrijf? Naar wens controleert en fouilleert de security host dan uw gasten. Ook ziet hij toe op brand, inbraak en andere risicofactoren.

Waken over gezondheid: EHBO & BHV

De security host is ook de ideale persoon om in actie te komen bij calamiteiten en gezondheidsproblemen. Vanwege de strategische plek bij de ingang komen mensen hier al makkelijk als er iets aan de hand is. Daarom hebben onze mensen allemaal een BHV-diploma voor bedrijfshulpverlening. Dat maakt uw bedrijf dankzij hun aanwezigheid en hulp nóg veiliger.

Zo krijgt u het beste

Bent u toe aan receptiediensten 2.0? Vraag ons dan om samen met u een duidelijk functieprofiel op te stellen. Wat vindt u belangrijk aan uitstraling, contacteigenschappen, andere kwaliteiten en meer? Op basis van dit profiel zoeken wij in ons bestand naar de security host die het best bij u past. Eentje waar integriteit voorop staat. En die het best mogelijke spreekwoordelijke visitekaartje van uw bedrijf afgeeft aan de balie.

Na een kennismakingsgesprek zal betreffende medewerker ingewerkt worden op uw locatie om vervolgens zelfstandig zijn diensten uit te kunnen voeren.

Veilig gevoel & invloed van bedrijfskleding

Wat voor een eerste indruk wilt u dat de security host bij uw bezoek en leveranciers maakt? Een oud spreekwoord zegt: kleding maken de man (of vrouw). Daarom denken we graag met u mee welke kleding in dit geval overbrengt wat u wilt uitstralen.

Ons advies: kies in ieder geval iets met een beveiligingsuitstraling. Hier gaat al een preventieve werking van uit. En wist u dat veel van onze klanten en hun medewerkers zich veiliger voelen door die preventieve werking? Ze voelen dat iemand over hen waakt! Bent u op zoek naar meer veiligheid vanuit uw receptie? Neem dan contact met ons op.

We komen graag met u in contact

Wij pakken de kern (oorzaak) van uw probleem aan en bieden niet alleen een (tijdelijke) oplossing voor het gevolg daarvan.

Bij Bravo Beveiliging krijgt u één aanspreekpunt die als specialist uw belangen zal behartigen. Vul onderstaande formulier in voor meer informatie of contact over onze receptiediensten.