Bravo Beveiliging en de TOS van FC Twente

Vanuit de TOS Businessclub wordt er elke week een lid uitgelicht. Door middel van een omvangrijke reportage krijgen leden de mogelijkheid om hun bedrijf hier te presenteren. Deze week René Bouman, algemeen directeur bij Bravo Beveiliging. 

Sinds drie jaar zijn ze een “nieuwe” speler in de beveiligingsbranche: Bravo Beveiliging. Het bedrijf van René Bouman en compagnon Bert-Jan Nusmeier heeft zijn draai al snel gevonden in deze concurrerende markt. De groei van het nog jonge bedrijf valt ook de buitenwereld op. Het tweetal heeft, na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in de beveiligingsbranche, de stap gezet naar een eigen onderneming. En dat alleen, zoals René dat zelf al aangeeft, omdat ze denken iets beter te kunnen doen dan de anderen.

“Ik vind dat je alleen voor jezelf moet beginnen als je iets beter kunt doen. Je moet niet hetzelfde gaan doen als alle anderen, want dan ga je het kopiëren. Je kunt je dan misschien onderscheiden op prijs, maar ik vraag me af of je dan een lang leven zult hebben. Wij zijn dan ook begonnen vanuit een behoefte die de klant heeft, waar wij een oplossing voor hebben. Veel beveiligingsbedrijven zijn een soort uitzendbureaus geworden. De klant zoekt een poppetje en het bedrijf stuurt er iemand naartoe. Ze vertellen nog net waar jij je als beveiliger moet melden, maar je weet niet precies wat er van je verwacht wordt of wie de klant is. Ik vergelijk dat wel eens met een timmerman. Als ik hem vraag bij mij een overkapping te plaatsen met een bepaald formaat, dan gaat hij mij toch ook niet vragen welke hamer hij moet gebruiken en waar de spijkers precies moeten zitten.”

“IK VIND DAT JE ALLEEN VOOR JEZELF MOET BEGINNEN ALS JE IETS BETER KUNT DOEN”

De filosofie en werkwijze van Bouman is wat het beveiligingsbedrijf onderscheidend maakt ten opzichte van de concurrentie. “Wij doen het anders. Het zijn kriebelwoorden, maar ontzorgen en ontlasten is wat wij onze klanten bieden. Niemand geeft graag geld uit aan beveiliging, het is vaak nodig vanuit een bepaalde behoefte of noodzaak. Wij kijken naar hoe het budget zo efficiënt en effectief mogelijk besteed kan worden. Dat houdt soms ook in dat wij oplossingen bieden, waarvan wij zelf het specialisme niet in huis hebben. Wij weten echter wel welke partners wij hierbij dienen te betrekken zodat er door de juist combinatie van mens, techniek en kennis een optimaal resultaat zal worden behaald.”

“Laatst kregen we bijvoorbeeld een aanvraag van een klant die vanuit de verzekeraar 24 uur per dag toezicht diende te realiseren. De basisgedachte van deze opdrachtgever was om een beveiligingsbedrijf in te huren om plaats te nemen in de bewakingsloge. Wij hebben vervolgens een oplossing aangedragen met behulp van intelligent cameratoezicht, ondersteund door onze mobiele surveillance. Door deze oplossing had de opdrachtgever zijn verzekeringseisen afgedekt met een besparing van ruim 75%. Ik heb dan minder omzet, maar heb wel een tevreden klant. Dat is uiteindelijk waar het om draait. Op de lange termijn blijven ze dan bij ons en ontstaat er een echt partnership.”

De enorm concurrerende markt zorgt bij René niet voor slapeloze nachten. Hij is er zelfs luchtig over. “Er is concurrentie en die is stevig, maar ik vind dat je jouw eigen concurrentie bepaalt. Je kiest zelf op welk gebied je concurreert met elkaar. Onze ervaren mensen bepalen de kwaliteit en zij verdienen een fatsoenlijk salaris. Ik wil daar niet op bezuinigen en uiteindelijk op kwaliteit inleveren. Het is heel simpel, als mijn verkoopprijs omlaag moet dan zal de inkoopprijs ook omlaag moeten om bestaansrecht te houden. En deze inkoopprijs zijn onze medewerkers en daar willen wij geen concessies in doen. We doen momenteel veel in de zorg en daar wordt veel van ons verwacht. Dat is een heel ander level van beveiligen. Het gaat daar niet om prijsvechten, maar om kwaliteit en een hoog servicelevel.”

De inmiddels 58 mensen die bij Bravo Beveiliging in dienst zijn, zijn het belangrijkste voor het bedrijf. Zij verdienen de juiste opleidingen en tools om zo die beloofde kwaliteit te waarborgen. “Een beveiliger heeft natuurlijk een diploma nodig. Na het behalen daarvan hoeven zij nooit meer iets aan bijscholing te doen. Best gek, want de wereld verandert en zij blijven dus niet up to date. Wij trainen onze mensen daarom wel. Niet alleen de standaard BHV trainingen, geweld- en agressie trainingen, maar ook inhoudelijke cases. Zo trainen we bijvoorbeeld met psychologen, pedagogen en mensen uit de verslavingszorg. Van hen leren onze beveiligers om signalen te kunnen herkennen. Is iemand onder invloed of in een psychose? Hoe ga je om met die persoon? Het spel zit hem in het herkennen van signalen om er op een tactische manier op in te kunnen spelen.”

“NIEMAND GEEFT GRAAG GELD UIT AAN BEVEILIGING, HET IS VAAK NODIG VANUIT EEN BEPAALDE BEHOEFTE OF NOODZAAK”

Door deze, volgens Bouman, andere manier van aanpak binnen zijn branche is hij de afgelopen drie jaar zo hard gegroeid. “We worden benaderd door bedrijven om mee te doen met aanbestedingen. Soms zijn dat hele grote bedrijven en dan vraag ik mij altijd af hoe ze bij ons komen. Blijkbaar gaat onze naam dan toch rond. Ik geloof dat dit voortkomt uit de reputatie waar wij iedere dag hard aan werken. Als je ziek bent google je ook niet naar de goedkoopste arts. Je zoekt de beste arts en wil worden geholpen. Je reputatie is het belangrijkste, niet je prijs.”

En dat is ook zeker één van de redenen waarom Bouman lid is geworden van de TOS: het bouwen aan naamsbekendheid om meer opdrachten met succes te mogen uitvoeren en daarmee zijn reputatie te verbeteren. “Maar wij drinken ook gewoon heel graag een biertje op zijn tijd en delen graag kennis met elkaar. Dat zijn voor ons de allerbelangrijkste redenen om lid te zijn van de TOS. Daarnaast zijn de netwerkevents een goede stimulans om nieuwe mensen te ontmoeten en je netwerk uit te breiden.”

beveiligingsbedrijf Bravo Beveiliging Hengelo