Bravo Beveiliging top 10 preventietips | Bravo Beveiliging
Foto inbraak

Een inbraak in je bedrijfspand of woning is een zeer ingrijpende gebeurtenis, maar komt helaas nog steeds veel voor. Zeker gedurende de komende vakantieperiode is er weer een verhoogd risico.

Bravo Beveiliging heeft voor u 10 tips om de kans op een inbraak te verkleinen:

  1. Het ophangen van camera’s heeft een preventieve werking en kan ook nog leiden tot opsporing van de daders en je vermiste goederen. Zeker camera’s die op basis van detectie live beelden doorstreamen hebben een toegevoegde waarde. Hierbij kan er detectie plaatsvinden in de buitenschil. Hierdoor kan een inbraak worden voorkomen doordat bijvoorbeeld de alarmopvolgingsdienst van Bravo Beveiliging ter plaatse zal gaan.
  2. Het installeren van een (draadloos) alarmsysteem. Hierdoor zal een inbraak worden gedetecteerd en kan er tevens een doormelding worden gerealiseerd naar een particuliere alarmcentrale. Deze zal op haar beurt passende maatregelen nemen zoals het waarschuwen van contactpersonen, het inschakelen van een alarmopvolgingsdienst ofwel het aansturen van de politie.
  3. Het inschakelen van een alarmopvolgingsdienst zoals Bravo Beveiliging hierin landelijk kan faciliteren. Hierdoor is gegarandeerd binnen een aanzienlijke tijd het dichtstbijzijnde surveillance voertuig ter plaatse. Doordat er middels het aanbrengen van preventieborden en bestickering kenbaar is gemaakt dat er actie volgt op het alarmsysteem zal dit de (vervolg)schade beperken.
  4. Goed hang- en sluitwerk is van essentieel belang. Kijk of je sloten gecertificeerd zijn, niet uitsteken, voorzien zijn van kerntrekbeveiliging/ klopsleutelbeveiliging en plaats dievenklauwen op je kozijnen. Sloten voorzien van een SKG-keurmerk: Stichting Kwaliteit Gevelbouw zijn te verkrijgen met één, twee of drie sterren. Als je voor drie sterren gaat, dan is je bedrijfspand of woning verzekerd van ten minste vijf minuten inbreekvertraging
  5. Verlichting is een belangrijk middel om inbraak te voorkomen. Dit kunnen lampen zijn die de hele nacht branden, maar met name schrikken lampen met bewegingsmelders af. Hierbij springt de verlichting automatisch aan als er iemand in de buurt komt.
  6. Ook steeds populairder zijn de buurt-WhatsAppgroepen. Via WhatsApp wordt een groep opgericht met buurtbewoners die de buurt in de gaten houden. Zodra er iets niet in de haak is wordt de buurt via WhatsApp op de hoogte gesteld. Hierdoor wordt er algehele alertheid gecreëerd en kunnen er tijdig passende maatregelen worden getroffen om ongewenst bezoek te voorkomen.
  7. Het plaatsen van rolluiken heeft niet alleen een preventieve werking, maar houden in de winter ook nog eens de warmte binnen en in de zomerperiode de warmte buiten.
  8. Sluit altijd je ramen en doe de deur op slot als je (even) het huis uit gaat. Laat ’s avonds een lamp aan, zodat het lijkt alsof iemand thuis is. Dit kan met tijd- of schemerschakelaars.
  9. Maak afspraken met je buren om op elkaars huis te letten als je voor langere tijd weg bent en leg kostbare apparatuur (laptop, pc, tablet, mobiel) uit het zicht.
  10. Hoe veilig is jouw huis? Met deze scan kun je zelf eenvoudig je kennis testen, controleren hoe veilig je woning is en wat je kan doen om de veiligheid te verbeteren: https://www.politiekeurmerk.nl/test-jouw-kennis-over-inbraak/
beveiligingsbedrijf Bravo Beveiliging Hengelo