Enschedeër (31) blijft vast voor ernstige stalking

ALMELO – De 31-jarige Enschedeër die verdacht wordt van ernstige stalking van een Bornse vrouw blijft voorlopig gevangen. Bij de proformazitting bij de rechtbank in Almelo vroeg zijn advocaat om het opheffen van zijn voorlopige hechtenis. De rechtbank wees dat af. Hij blijft daarmee vastzitten tot zijn strafzaak inhoudelijk wordt behandeld, op  13 april.

Eerder veroordeeld

De 31-jarige is eerder veroordeeld voor stalking. Zelfs de naam van dat eerdere Twentse slachtoffer misbruikte hij bij het dwarszitten van de Bornse. De stalker probeerde haar zakelijk kapot te maken door haar valselijk te beschuldigen van fraude. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor talrijke valse profielen op sociale media en sekssites, waar hij haar naam te grabbel gooide.

Onrust binnen Turkse gemeenschap

Zijn acties leidde ook tot grote onrust binnen de Turkse gemeenschap, in met name Hengelo. Luiken is daar een bekende verschijning. Onder meer door het integratieproject Turkse Tukkers aan Zet, in samenwerking met FC Twente. Ook betrok de stalker Turkse clubs bij zijn lastercampagne. Er zijn door zeker tien mensen en instellingenaangifte gedaan, onder andere wegens het misbruiken van hun naam bij het belasteren van de vrouw.

De belaging heeft grote gevolgen gehad voor haar. Ze durfde nergens meer naar toe en speelde met het idee een einde aan haar leven te maken. Ze vreesde voor haar veiligheid. De politie deed tot twee keer toe weinig met haar aangifte. Ze heeft daarom zelfs een een privédetective van het bureau Bravo Recherchediensten ingehuurd om bewijzen te verzamelen tegen haar belager.

https://www.tubantia.nl/borne/enschedeer-31-blijft-vast-voor-ernstige-stalking-bornse-zakenvrouw~a19fbd82/

beveiligingsbedrijf Bravo Beveiliging Hengelo